Biedrības “Eņģeļa sirds” veiksmes stāsti – Zane

20. septembris, 2023

 ALA Labdarība Latvijā nozare piesaka jaunu biedrības “Eņģeļa sirds” veiksmes stāstu – Zani Bajāri

Labdarība Latvijā aktīvi atbalsta programmu “Spārno talantus!”, kurā tiek izvirzīts viens no biedrības “Eņģeļa sirds” redzeslokā nonākušiem talantīgiem jauniešiem no maznodrošinātām ģimenēm Latvijā. Šīs ģimenes nespēj apmaksāt papildu izglītojošas nodarbības vai nometnes, kurās viņu atvase varētu izkopt un atīstīt kādu īpašu talantu.

Šī mēneša projekta “Spārno Talantus!” dalībniece četrpadsmit gadīgā Zane Bajāre dzīvo Bauskas novadā. Viņa mācās 7.klasē Rīgas Strazdumuižas vidusskolā. Meitenes skola ir tālu no mājām, jo šajā skolā tiek nodrošināta atbilstošā metodika, kas Zanei nepieciešama vājredzības dēļ. Neraugoties uz to Zane ir ļoti apņēmīga, mērķticīga un īsta cīnītāja. Pārvarot dažādas grūtības, meitene ir kļuvusi ļoti patstāvīga un šobrīd aktīvi attīsta savu talantu – tapošanu.  

Ar tapošanu Zane iepazinās skolā. Šī nodarbe meiteni ļoti aizrāva, un viņa sāka tapot arī mājās uz grābekļa. Vecāki atbalstot meitu, nodrošināja dažādas dzijas, kā arī tētis pats izgatavoja vairākus tapotājus, lai Zane varētu turpināt attīstīt savas prasmes, darinot šalles. Meitenes ģimene ļoti priecājās ar Zanes paveikto un palīdzēja meitenei reklamēt un pārdot dažādos darinājumus. Par pirmo nopelnīto naudiņu Zane uzdāvināja dzīvnieku rotaļlietas un barību Jelgavas Dzīvnieku patversmei. 

Zane vēlētos organizēt tapošanas meistarklases, lai savu mīlestību pret šo nodarbi spētu nodot arī citiem. Maeitene arī ļoti gribētu sākt veidot lielformāta darbus, tapojot segas un gultas pārklāju.  Tam ir nepieciešami lielāki tapotāji, kā arī daudz vairāk dzijas, ko šobrīd ģimene nevar atļauties nodrošināt. 

Lai palīdzētu Zanei viņas talanta izaugsmes ceļā, ir nepieciešams līdzcilvēku atbalsts, nodrošinot tapošanas inventāru un dažāda veida dzijas. Iespējams, tieši Jūsu atbalsta dēļ Zane varēs turpināt attīstīt savu ideju par tapošanas meistarklasēm, kurās mācīs šo radošo tehniku jau citiem!

Ziedojot lūdzam norādīt, ziedojums Zanei Bajārei. Lai atbalstītu biedrību “Enģeļa Sirds” izmantojot ALA “Labdarība Latvijā” programmu, aicinām apmeklēt programmas nodaļu ALA mājas lapā: https://alausa.org/musu-darbiba/mes-un-latvija/labdariba-latvija/.