Biedrības “Eņģeļa sirds” veiksmes stāsti – Kate

21. novembris, 2022

ALA nozare Labdarība Latvijā (vadītāja Diāna Kārkliņa) turpina atbalstīt biedrību “Eņģeļa Sirds”, kuras misija ir finansiāli atbalstīt motivētus, talantīgus, centīgus bērnus un jauniešus no maznodrošinātām ģimenēm Latvijas lauku reģionos. Biedrības mērķis ir pilnveidot šo bērnu zināšanas un attīstīt talantus.

Kate Grava šogad absolvēs Liepupes pamatskolas 9.klasi, viņai ir 15 gadu. Katei jau no agras bērnības ļoti interesē viss, kas saistīts ar mākslu un bioloģiju. Viņa kopā ar ģimeni – mammu, tēti un jaunāko brāli – dzīvo lauku mājās. Jau 4 gadus viņa vāc un pēta mežā atrastu dzīvnieku kaulus. Kolekcijā ir 30 dzīvnieku galvaskausu un apmēram 50 citu kaulu.

Pirms gada Kate absolvēja Salacgrīvas Mākslas skolu. Mācoties pamatskolā, viņa sekmīgi piedalījās vizuālās mākslas olimpiādēs, iesaistījās radošajās darbnīcās Mākslas akadēmijā. Daudzus gadus iesaistījās Ekoskolas padomes darbā, vienmēr atbalstīja iniciatīvas, kas saistījās ar saudzīgu attieksmi pret dabu.

Šobrīd ir skolas skolēnu padomes priekšsēdētāja un ir iesaistījusies Erasmus + projektā “Ecogames in my curriculum”. Brīvajā laikā Kate vislabprātāk zīmē cilvēkus un kaķus.  Tāpēc viņa ir pievērsusies padziļinātai cilvēka un dzīvnieku anatomijas studēšanai, lai savi zīmējumi būtu maksimāli precīzi.

Kate labprāt apmeklētu kursus ar bioloģijas un ķīmijas ievirzi, kur varētu iegūt zināšanas un prasmes, kas ļautu savus talantus pilnveidot. Aicinām atbalstīt jauno mākslinieci un dabas speciālisti!

Lai atbalstītu biedrību “Enģeļa Sirds” caur ALA “Labdarība Latvijā” programmu, aicinām apmeklēt programmas nodaļu ALA mājaslapā:

https://alausa.org/musu-darbiba/mes-un-latvija/labdariba-latvija/