Eņģeļa sirds veiksmes stāsti: Kristers

17. augusts, 2020

Enģeļa sirds veiksmes stāsti

KRISTERS

ALA ir uzsākusi sadarbību ar biedrību Eņģeļa Sirds, kuras misija ir finansiāli atbalstīt motivētus, talantīgus, centīgus bērnus un jauniešus no maznodrošinātām ģimenēm Latvijas lauku reģionos. Biedrības mērķis ir pilnveidot šo bērnu zināšanas un attīstīt talantus.

Kristers Kalniņš uzaudzis trīs bērnu ģimenē, kuras vienīgā aprūpētāja ir mamma Danuta. Kopš mazotnes Kristers ir ļoti talantīgs basketbolā. Lai veicinātu talantīgā, sportiskā un atbildīgā jaunieša attīstību, ir jāiegulda liels un mērķtiecīgs darbs. Kā savā lūgumā viņu atbalstīt raksta pats Kristers: “Es trenējos Bauskas sporta skolas komandā. Ar komandu esam piedalījušies sacensībās un esam pārveduši mājās daudz medaļu. Lai uzlabotu savus rezultātus, apmeklēju gan vieglatlētikas treniņus, gan baseinu, piedalos sporta nometnēs. Es būtu ļoti laimīgs, ja varētu piedalīties basketbola nometnē, ko vada Kristaps Porziņģis. Man ļoti gribētos arī kādreiz aizbraukt uz Ameriku un redzēt, kā amerikāņu bērni trenējas basketbolā. Sapņoju klātienē noskatīties kādu spēli ar mūsu slavenajiem basketbolistiem. Kad izaugšu liels, gribu kļūt par NBA basketbolistu. Paldies, ja varēsiet piepildīt kādu no maniem sapņiem.”

Biedrība “Eņģeļa sirds” dalās ar priecīgu ziņu, ka Kristeram sagādāta iespēja piedalīties vasaras nometnē Latvijā, tāpat ar biedrības un Gintas Oses atbalstu, kura uzņēma Kristeru savā ģimenē ASV, viņš divas nedēļas  ciemojās ASV, kur piepildījās lielais sapnis – redzēt NBA spēli klātienē. Turklāt zēns ne tikai redzēja, kā trenējas vietējie basketbolisti, bet arī uzspēlēja Jordan Kappen Milwaukee Bucks Youth Basketball komandas sastāvā. Kristers un viņa mamma no sirds pateicas visiem atbalstītājiem, kas iesaistījušies līdz šim zēna sapņu piepildīšanā.

Šonedēļ no puiša mammas saņēmām lielisku ziņu, ka Kristers uzņemts Latvijas basketbola izlases U14 sastāvā, kas jaunam basketbola spēlētājam Latvijā ir augstākais sasniegums. Lai turpinātu mērķtiecīgi un ar labiem rezultātiem iesākto, Kristeram nepieciešams finansiāls atbalsts nometnēm, ceļa izdevumiem un sporta inventāram.

Sīkāka informācija par biedrību: http://engelasirds.lv/

Lai atbalstītu Enģeļa Sirds caur ALA “Sadarbību ar Latviju” programmu, aicinām apmeklēt SAL nodaļu ALA mājas lapā