Maijs 2023

Šajā infogrammas numurā lasiet:
  • ALA 72. Kongress notiks no 12. – 15. oktobrim, Karmelā, Indianā
  • ALA Sabiedrisko attiecību nozare izsūta šī gada pirmo Call to Action vēstuli
  • ALA Kultūras nozare rīko tiešsaistes pasākumu
  • ALA Kultūras fonds izsludina pieteikšanos projektu atbalstam
  • ALA izglītojošo ceļojumu un prakses programmas vadītāja Līga Ejupe piedalās raidījumā “Uz līnijas”
  • ALA Informācijas nozare iesaka
  • PBLA ziņo
  • Apvienotā baltiešu komiteja (ABK), (JBANC) ziņo
  • Mičiganas gubernatores Gretchen Whitmer vizīte Latvijā
  • Noslēgušies konkursi diasporas skolu un pasākumu finansējumam ārpus Eiropas
  • Pieteikšanās Spotlight Latvia biznesa konferencei ir sākusies
  • Eņģeļa sirds – Agnese Pauliņa – topošā vijolniece
In this issue of InfoGram:
  • ALA 72nd Congress on October 12-15 in Carmel, Indiana
  • ALA Public Affairs Office Sends Out This Year’s First Call to Action Letter
  • ALA Office of Cultural Affairs Hosts Virtual Event
  • ALA Cultural Foundation Accepting Applications for Project Support
  • ALA Program Coordinator Līga Ejupe Interviewed on Show “On the Line”
  • ALA Information Office Recommends
  • World Federation of Free Latvians Reports
  • The Joint Baltic American National Committee (JBANC) Reports
  • Michigan Governor Gretchen Whitmer Visits Latvia
  • Financing for Diaspora Latvian Schools
  • Register for the Spotlight Latvia Boston Business Conference
  • Angel Heart Society Success Story – Agnese Pauliņa – Future Violinist

ALA 72. Kongress notiks no 12. – 15. oktobrim, Karmelā, Indianā

Aicinām atzīmēt kalendārā ALA 72. Kongresa norises datumu – no 12 līdz 15 oktobrim! Kongress notiks Karmelas pilsētā (Carmel), Indianas štatā. Šeit jau varat iepazīties ar Karmelas pilsētu. Karmela ir īpaša ar to, ka tās vadībai Latvija nav sveša. Karmela ir Jelgavas māsas pilsēta. Abām pilsētām ir aktīva sadarbība, par ko vairāk varat uzzināt gan šeit, gan arī Kongresa laikā. Kongresa rīcības komiteja jau ir sākusi darbu un kopā ar ALA valdi cītīgi plāno gan dienas programmu, gan viesu izklaides iespējas. Tālāka informācija sekos. Kongresā ir gaidīti visi – gan biedru organizāciju pārstāvji (delegāti), gan citi ALA biedri. Kongresa datumi arī izziņoti ALA Facebook lapā!

ALA Sabiedrisko attiecību nozare izsūta šī gada pirmo Call to Action vēstuli

ALA Sabiedrisko attiecību nozares vadītājs Dzintars Dzilna ir sagatavojis tekstu šī gada pirmajai Baltic Call to Action UNIT vēstulei, kuru katrs var nosūtīt saviem ASV senatoriem un Kongresa pārstāvjiem. ALA valde aicina ikkatru Latvijas interešu aizstāvi uzņemties izpildīt savu pilsonisko līdzdalības daļu un uzrunāt savus ASV valdības ievēlētos pārstāvjus. Ikviens nosūtīts vēstījums veicina ļoti svarīgu mērķi - nodrošināt Latvijas un Baltijas valstu aizsardzību! Baltic Call to Action UNIT grupai var pieteikties apvienības mājaslapā, ierakstot vārdu, e-pasta adresi un pilno pasta kodu. Lūdzam ikvienu paust nostāju, uzrunājot savus pārstāvjus ASV Kongresā!

ALA Kultūras nozare rīko tiešsaistes pasākumu

2023. gada 23. aprīlī, Amerikas latviešu apvienības (ALA) Kultūras nozares vadītāja Valda Grinberga rīkoja izglītojošu un interesantu pasākumu ar vēsturiskās spēlfilmas “Zeme, kas dzied” veidotājiem. Sarunās piedalījās filmas režisors Māris Martinsons, scenārija līdzautors Dainis Īvāns, vienas no galvenās lomas – latviešu uzņēmēja un pirmo svētku organizatora Riharda Tomsona – atveidotājs aktieris Andris Bulis, filmas producente Linda Krūkle, kā arī projektu vadītāja Lāsma Goba. Spraigās un draudzīgās sarunās piedalījās arī pasākuma apmeklētāji, kas ar interesi uzdeva jautājumus filmas radošai komandai. Vairāk informācijas par spēlfilmu, kā arī šīs sarunas ierakstu variet atrast ALA mājaslapā.

ALA Kultūras fonds izsludina pieteikšanos projektu atbalstam

ALA Kultūras fonds darbojas Amerikas latviešu apvienības paspārnē no 1951. gada. ALA Kultūras fonds vāc ziedojumus atsevišķi no pārējām ALA līdzekļu vākšanas akcijām un piešķir līdzekļus latviešu kultūras projektu atbalstam. Jaunie projekti jāpiesaka līdz 2023. gada 31. jūlijam. ALA Kultūras fonda līdzekļu pieprasījuma veidlapa, kā arī iepriekšējos gados ALA KF atbalstīto projektu informācija atrodama: www.alausa.org. Ar jautājumiem lūdzam rakstīt ALA Kultūras fonda vadītājai Inesei Stravelli: culturalfoundation@alausa.org.

ALA izglītojošo ceļojumu un prakses programmas vadītāja Līga Ejupe piedalās raidījumā “Uz līnijas”

Cik viegli ir uzturēt saikni ar Latviju, dzīvojot tālajā Amerikā? Vai ASV jauniešiem ir interese par Latviju? Šādus un vēl citus un ne tik vieglus jautājumus raidījumā “Uz līnijas” 28.aprīlī atbildēja ALA izglītojošo ceļojumu un prakses programmas vadītāja Līga Ejupe. Raidījumu variet noskatīties šeit.

ALA Informācijas nozare iesaka:

  • Cīņai par Valsts prezidenta krēslu līdz šim publiski pieteikti trīs kandidāti - "Apvienotais saraksts" (AS) oficiāli izvirzījis politiskā spēka dibinātāju, uzņēmēju un arhitektu Uldi Pīlēnu, opozīcijas partija "Progresīvie" paziņojusi, ka ievēlēšanai augstajā amatā virzīs publiskās pārvaldības eksperti Elīnu Pinto, savukārt "Jaunā vienotība" prezidenta postenim piedāvā ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV). Turpinājumu lasiet Latviesi.com mājas lapā.

  • Tapis jauns vēsturiski biogrāfisks kinostāsts par politisko disidentu Gunāru Astru. "Man liekas, tā ir maza Latvijas vēstures lapaspusīte, ko esam dokumentējuši, kas lai paliek bērniem, nākamajām paaudzēm", saka Sandijs Semjonvos, filmas "Astra" producents. Vairāk par šo filmu variet uzzināt šeit.

  • Filma par lībiešiem ir iedvesmojoša, pamācoša un pozitīva. Lībieši ir, nevis bija. Ļoti maz, bet ļoti dzīvi. Šodien lībiski dzied, lībiski raksta dzeju, lībiešu valodu var mācīties. Un šodien lībieši var svinēt Līvu savienības 100 gadus. Lībiešu simtgades loms ir neticami bagātīgs.

  • Līdz 31. maijam kādā pavasara vakarā variet noklausīties talantīgā Bostonas Simfoniskā orķestra vēl talantīgākā Andra Nelsona vadībā atskaņoto Bēthovena 7. Simfoniju! Labu klausīšanos!

PBLA ziņo:

  • Pēc 4. maija svētkiem PBLA priekšsēdis Pēteris Blumbergs kopā ar Eiropas Latviešu apvienības priekšsēdi Justīni Krēsliņu un speciālo uzdevumu vēstnieci diasporas jautājumos Elitu Gaveli viesojās Oslo, Norvēģijā. Vizītes laikā notika tikšanās ar 25 latviešu organizāciju Norvēģijā vadītājiem, kuri pārstāvēja apmēram 15 000 lielo latviešu kopienu Norvēģijā. Vairāk par šo lasiet PBLA mājas lapā.

  • 8. un 9. maijā Pēteris Blumbergs ieradās Rīgā, lai koordinētu Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju foruma (PLEIF) plānošanas procesu un piedalītos Otrā pasaules kara beigu atceres pasākumā Lestenes Brāļu kapos. Vizītes laikā P. Blumbergam bija arī iespēja tikties ar Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītāju Raimondu Bergmani. Tikšanās laikā tika pārrunāta Valsts aizsardzības dienesta ieviešanas gaita un jaunpieņemtā likuma ietekme uz diasporas jauniešiem. Sarunas dalībnieki pārrunāja arī valsts aizsardzības un iekšējās drošības jautājumus, gaidāmā NATO Viļņas samita lēmumus attiecībā uz Baltijas valstu aizsardzības nodrošināšanu, kā arī diasporas organizāciju lomu valsts drošības stiprināšanā ar informācijas un lobiju darbu mītnes zemēs. Vairāk par šo vizīti varat lasīt šeit.

Apvienotā baltiešu komiteja (ABK), (JBANC) ziņo:

  • Šī gada 4.maijā ALA sadarbības partnerorganizācija Apvienotā baltiešu komiteja (ABK) jeb JBANC (angļu val.) savā Facebook lapā ziņo, ka Senatori Durbin (D-IL) un Grassley (R-IA), Senāta Baltijas brīvības komitejas līdzpriekšsēdētāji, ir izvirzījuši Baltijas drošības iniciatīvas likuma projektu, ar abu partiju un abu palātu atbalstu, lai efektīvi kodificētu Baltijas drošības iniciatīvu. Šī iniciatīva uzlabos un stiprinās ASV drošības sadarbību ar Baltijas valstīm laikā, kad Krievija neizprovocēti karo Ukrainā un notiek saasināta spriedze ar Ķīnu. ASV pārstāvji Don Bacon (R-NE-02) un Ruben Gallego (D-AZ-03) vienlaicīgi izvirzīja projektu arī ASV Kongresā. Sīkāk lasiet ABK Facebook lapā.

  • ABK ziņo, ka #HouseBalticCaucus ir pievienojušies četri jauni pārstāvji: Mike Quigley (D-Illinois), Chris Pappas (D-New Hampshire), Vicente Gonzalez (D-Texas), and Pat Fallon (R-Texas). Pašlaik #HouseBalticCaucus grupā ir 66 ASV Kongresa pārstāvji. Vairāk informācijas par šiem pārstāvjiem lasiet šeit. Priecājamies un pateicamies par atbalstu Baltijas valstīm! Atgādinām, ka katram ASV pilsonim ir iespēja uzrunāt savus attiecīgos pārstāvjus un aicināt viņus atbalstīt Baltijas valstu intereses un drošību!

  • Kā jau ziņots ALA aprīļa Infogrammā, Vidus un Austrumeiropas koalīcija jeb CEEC 26. aprīlī rīkoja CEEC aizstāvības dienu, kurā arī ALA pārstāvis Foto un sīkāku pasākuma aprakstu lasiet šeit.

Mičiganas gubernatores Gretchen Whitmer vizīte Latvijā

“Mēs ar prieku vizītē Latvijā uzņemam Mičiganas gubernatori Gretchen Whitmer, lai vēl ciešāk stiprinātu sadarbību”. Tā rakstīts ASV vēstniecības Latvijā Facebook lapā. Gubernatore savu vizīti 11. maijā iesāka tiekoties ar Latvijas Valsts prezidentu Egilu Levitu. Tad viņa apmeklēja Ādažu militāro bāzi un tikās ar Mičiganas Nacionālo gvardi, kura šogad atzīmē 30 gadu sadarbības jubileju ar Latvijas Nacionāliem bruņotajiem spēkiem. Okupācijas muzeja apmeklējuma laikā gubernatore Whitmer piedzīvojusi vienu no emocionālākiem mirkļiem, kad starp muzeja eksponātiem viņa ieraudzīja kādas latviešu ģimenes koferi ar uzrakstu Michigan, USA. Šī ģimene pēc kara bija devusies uz ASV, jo Latvija bija okupācijas varā. Šīs vizītes fotogrāfijas variet apskatīt šeit.

Noslēgušies konkursi diasporas skolu un pasākumu finansējumam ārpus Eiropas

Diasporas latviešu skolām ārpus Eiropas šogad tāpat kā iepriekšējos trīs gados pieejams Latviešu valodas aģentūras (LVA) finansējums no Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta programmas “Valsts valodas politika un pārvalde”. Konkurss diasporas latviešu skolām tika izsludināts 2023. gada 10. martā un noslēdzās 3. aprīlī. Kopā tika saņemti pieteikumi no 20 latviešu skolām ārpus Eiropas. Pieteikumus vērtēja PBLA Izglītības padome. Vairāk par šo lasiet šeit.

Pieteikšanās Spotlight Latvia biznesa konferencei ir sākusies

Ir sākusies pieteikšanās biznesa konferencei Spotlight Latvia, kas šogad notiks Bostonā, 21. un 22. septembrī. Konference veltīta ASV un Latvijas biznesa un ekonomisko sakaru veicināšanai. Amerikas Tirdzniecības palātas (LACC) rīkotā Spotlight Latvia ir unikāla iespēja satikt Latvijas ievērojamākās amatpersonas un uzņēmējus no Latvijas un ASV. Šī gada konferences dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar dažādām Latvijas kompānijām, kuras darbojas biotehnoloģijas/medicīnas, farmācijas un ekoloģijas tehnoloģijas jomās. Konferences mērķis ir veicināt tirdzniecību, sadarbību un izglītības attīstību starp Latviju un ASV. Sīkāk par konferenci un pieteikšanos šeit.

Eņģeļa sirds – Agnese Pauliņa – topošā vijolniece

ALA nozare Labdarība Latvijā (vadītāja Diāna Kārkliņa) turpina atbalstīt biedrību “Eņģeļa Sirds”, kuras misija ir finansiāli atbalstīt motivētus, talantīgus, centīgus bērnus un jauniešus no maznodrošinātām ģimenēm Latvijas lauku reģionos. Biedrības mērķis ir pilnveidot šo bērnu zināšanas un attīstīt talantus.

Muzikālajai Agnesei Pauliņai ir trīspadsmit gadi un viņa mācās Krāslavas ģimnāzijas 7.klasē. Paralēli mācībām ģimnāzijā meitene cītīgi apmeklē mūzikas skolu un apgūst vijoļspēli jau kopš pirmās klases. Sākt savu mūzikas ceļu viņu iedvesmoja mamma, kura arī jaunībā bija muzikāla. Agnese stāsta, ka šobrīd viņas lielākais iedvesmas un motivācijas avots ir viņas vijoļspēles skolotāja, kura ne tikai meitenei māca tehniku, bet arī mīlestību pret vijoli un mūziku. Šis atbalsts Agnesei ļauj noticēt saviem spēkiem un prasmēm, kas ir svarīgi, mācoties sarežģītus skaņdarbus.
Gandrīz visu savu brīvo laiku Agnese velta vijoļspēlei. Meitene stāsta, ka mūzika viņu nomierina un iedvesmo. Viņas acīs tas ir labākais veids, kā pavadīt laiku. Agnese regulāri piedalās dažādos konkursos, kuros pierāda savu talantu un apņēmību, un iegūst godalgotas vietas. Meitenes nākotnes sapnis ir palīdzēt arī citiem bērniem iemīlēt vijoli, esot vijoļspēles skolotāja mūzikas skolā, kā arī spēlēt orķestrī, ar kuru varētu piedalīties starptautiskos konkursos un koncertēt visā pasaulē. Lai Agnese varētu sasniegt savus mērķus, viņai nepieciešams atbalsts vijoles iegādei. Šobrīd meitene apgūst vijoļspēli ar instrumentu, kas pieder mūzikas skolai, un tas meitenei būs jāatdod, kad absolvēs mūzikas skolas 9. klasi. Biedrības “Eņgeļa Sirds” aicina atbalstīt Agneses Pauliņas izaugsmes ceļu mūzikā.

Ziedojot lūdzam norādīt, ziedojums Agnesei Pauliņai. Lai atbalstītu biedrību “Eņģeļa Sirds” izmantojot ALA “Labdarība Latvijā” programmu, aicinām apmeklēt programmas nodaļu ALA mājas lapā: https://alausa.org/musu-darbiba/mes-un-latvija/labdariba-latvija/.

ALA 72nd Congress on October 12-15 in Carmel, Indiana

We invite you to save the date for the ALA 72nd Congress – from October 12 – 15! The Congress will take place in Carmel, Indiana, which you can already get to know a bit here. Here is a fun fact – Carmel is Jelgava’s sister city! The two cities have an active partnership, which you can read more about here or hear about at the ALA Congress. The Congress organizing committee has already started to plan, and together with the ALA board is sketching out the day program, as well as evening festivities. More information to follow soon. We welcome everyone to the Congress – both member organization representatives (official delegates), as well as ALA members and other interested Latvians in the U.S. You can also follow along with Congress updates on Facebook.

ALA Public Affairs Office Sends Out This Year’s First Call to Action Letter

The head of the Call to Action UNIT, Dzintars Dzilna, has sent out the first letter of this year - you can forward it to your U.S. senators and Congress representatives! The board of the ALA invites every advocate of Latvian interests to undertake to fulfill their part of civic participation and address their elected representatives of the US government. Every message sent contributes to a very important goal - to ensure the protection of Latvia and the Baltic States! You can apply for the Baltic Call to Action UNIT group on the association's website by entering your name, e-mail address and full zip code. We ask everyone to take a stand, by addressing their representatives in the US Congress!

ALA Office of Cultural Affairs Hosts Virtual Event

On April 23, 2023, Valda Grinberga, head of the Office of Cultural Affairs of the American Latvian Association (ALA), hosted an educational and interesting event with the creators of the historical feature film "Land That Sings". The director of the film Māris Martinsons, the co-author of the script Dainis Īvāns, the actor Andris Bulis, who plays one of the lead roles – the Latvian businessman and organizer of the first festival Rihards Thomsons, the film producer Linda Krūkle, as well as the project manager Lāsma Goba took part in the conversation. The visitors of the event also took part in lively discussion, posed questions to the film's creative team with great interest. More information about the feature film, as well as a recording of this conversation, can be found on the ALA website.

ALA Cultural Foundation Accepting Applications for Project Support

The ALA Cultural Foundation has been operating under the umbrella of the American Latvian Association since 1951. The ALA Cultural Foundation collects donations separately from other ALA fundraising campaigns and allocates funds to support Latvian cultural projects. New projects must be submitted by July 31, 2023. The ALA Cultural Foundation application form, as well as information on projects supported by the ALA KF in previous years, can be found at www.alausa.org. With questions, please write to the head of the ALA Cultural Foundation, Inese Stravelli: culturalfoundation@alausa.org.

ALA Program Coordinator Līga Ejupe Interviewed on Show “On the Line”

How easy is it to keep in touch with Latvia while living in distant America? Are young people in the USA interested in Latvia? These and other not so easy questions were answered by Līga Ejupe, head of ALA's educational trip and internship programs, in the program "On the Line" on April 28. You can watch the show here!

ALA Information Office Recommends:

  • So far, three candidates have been publicly announced for the Latvian presidential race - the "United List" (AS) has officially nominated entrepreneur and architect Uldis Pīlēns, the opposition party "Progresīvie" has announced that it will nominate public management expert Elīna Pinto for election to the high office. "Jaunā vienotība" proposes Minister of Foreign Affairs Edgars Rinkēvičs (JV). Read more on the Latvieši.com website.

  • A new historical biographical film story about the political dissident Gunārs Astra has been made. "I think it’s a small page of Latvian history that we have documented, which should remain for the children, future generations", says Sandijs Semjonvos, producer of the film "Astra". You can find out more about this film here.

  • This film about “lībieši” is inspiring, educational and uplifting. Lībieši are, not were. Very few, but very alive! Today, Lībieši sing, Lībieši write poetry, and the lībiešu language can be learned. And today Lībieši can celebrate 100 years of the Livonian Union.

  • Until May 31st, on some spring evening, you can listen to Beethoven's 7th Symphony performed by the talented Boston Symphony Orchestra, conducted by the even more talented Andris Nelsons! Happy listening!

World Federation of Free Latvians Reports:

  • After the May 4th holiday, PBLA president Pēteris Blumbergs, together with the president of the European Latvian Association Justīne Krēsliņa and special ambassador for diaspora affairs Elita Gavele visited Oslo, Norway. During the visit, a meeting was held with 25 leaders of Latvian organizations in Norway, who represented the approximately 15,000 large Latvian community in Norway. Read more about this on the PBLA website.

  • On May 8 and 9, Pēteris Blumbergs visited Riga to coordinate the planning process of the World Latvian Economic and Innovation Forum (PLEIF) and to participate in the commemoration of the end of the Second World War at the Lestenes Brothers' Cemetery. During the visit, P. Blumberg also had the opportunity to meet with the head of the Saeima Defense, Internal Affairs and Corruption Prevention Commission, Raimonds Bergmanis. During the meeting, the implementation progress of the National Defense Service and the impact of the newly adopted law on the youth of the diaspora were discussed. The participants of the conversation also discussed issues of national defense and internal security, the decisions of the upcoming NATO Vilnius Summit regarding the provision of defense of the Baltic States, as well as the role of diaspora organizations in strengthening national security through information and lobby work in their home countries. You can read more about this visit here.

The Joint Baltic American National Committee (JBANC) Reports:

  • On May 4th JBANC on its Facebook page reported that U.S. Senate Majority Whip Dick Durbin (D-IL) and U.S. Senator Chuck Grassley (R-IA), Co-Chairs of the Senate Baltic Freedom Caucus, introduced the Baltic Security Initiative Act, bipartisan and bicameral legislation to effectively codify the Baltic Security Initiative, which will enhance and strengthen U.S. security cooperation with the Baltics amid Russia’s unprovoked war in Ukraine and heightened tensions with China. U.S. Representatives Don Bacon (R-NE-02) and Ruben Gallego (D-AZ-03) introduced companion legislation in the House. For more information click here.

  • We are thrilled to welcome four new members to the #HouseBalticCaucus! Warm greetings to Representatives Mike Quigley (D-Illinois), Chris Pappas (D-New Hampshire), Vicente Gonzalez (D-Texas), and Pat Fallon (R-Texas). Thank you for supporting strong U.S.-Baltic ties! For more information click here.

  • The Central and East European Coalition (CEEC) held a congressional advocacy day on April 26 to discuss issues of critical importance related to the CEE region. Over 40 advocates from our communities in the United States came to Capitol Hill to take part in targeted meetings with over 20 key offices in the U.S. Senate and House of Representatives. For more information click here.

Michigan Governor Gretchen Whitmer Visits Latvia

"We are pleased to welcome Michigan Governor Gretchen Whitmer on a visit to Latvia in order to further strengthen cooperation". This is what is written on the Facebook page of the US Embassy in Latvia. The governor began her visit on May 11 with a meeting with the President of Latvia Egils Levits. Then she visited the Ādaži military base and met with the Michigan National Guard, which this year is celebrating 30 years of cooperation with the Latvian National Armed Forces. During her visit to the Museum of Occupation, Governor Whitmer experienced one of the most emotional moments when she saw a Latvian family's suitcase with the inscription Michigan, USA among the museum exhibits. This family had fled to the USA after the war because Latvia was under occupation. You can view the photos of this visit here.

Financing for Diaspora Latvian Schools

This year, as in the previous three years, the funding of the Latvian Language Agency (LVA) from the budget program of the Ministry of Education and Science "State language policy and administration" is available to Diaspora Latvian schools outside Europe. The competition for diaspora Latvian schools was announced on March 10, 2023 and ended on April 3. In total, applications were received from 20 Latvian schools outside Europe. The applications were evaluated by the PBLA Education Council. Read more about this here.

Register for the Spotlight Latvia Boston Business Conference

Registration for the Spotlight Latvia Boston is open, and it will take place on September 21 and 22, 2023. The Spotlight Latvia Boston business conference provides a unique opportunity to US-based companies and entrepreneurs to learn about the advantages of conducting business in Latvia, a European Union country with great business infrastructure that also serves as a gateway to the EU, Scandinavia, the Middle East and Asia. Spotlight Latvia Boston will also introduce the U.S. business community to dynamic Latvian companies that offer compelling products and services focused on Technology (BioTech/Medicine, Pharma, Semi-conductors, Green Cities & Life Sciences) and Education/Human Capital. U.S. companies can benefit by working with these Latvian companies and by seeking business development opportunities in Latvia and
the adjacent regions. For more information click here.

Angel Heart Society Success Story – Agnese Pauliņa – Future Violinist

ALA’s Office of Support and Aid to Latvia (SAL) (Director, Diāna Kārkliņa) continues its partnership with the Association “Angel Heart”, whose mission is to financially support motivated, talented, hardworking children and young adults in low-income families in rural areas of Latvia.

Agnese Pauliņa is thirteen years old and she is currently in the 7th grade at Krāslava gymnasium. In parallel with her studies, the girl diligently attends the music school and has been playing the violin since the first grade. She was inspired to start this musical journey by her mother, who was also musical in her youth. Agnese says that currently her greatest source of inspiration and motivation is her violin teacher, who not only teaches technique, but also love for the violin and music. This support allows Agnese to believe in her abilities and skills, which are important when learning complex pieces. Agnese devotes almost all her free time to playing the violin. She states that music calms and inspires her. In her eyes, this is the best way to spend time. Agnese regularly participates in various competitions, where she proves her talent and determination, and wins prize-winning places. The girl’s future dream is to help other children also fall in love with the violin, being a violin teacher at a music school, as well as playing in an orchestra with which she could participate in international competitions and perform concerts all over the world. In order for Agnese to achieve her goals, she needs support to buy a violin. At the moment, the girl is learning to play the violin with an instrument belonging to the music school, which the girl will have to return when she graduates from the 9th grade. The association “Eņģeļa Sirds” invites you to support Agnese Pauliņa’s path in music.

When donating, please indicate the donation to Agnese Pauliņa. In order to support the association “Eņģeļa Sirds” using the ALA “Support and Aid” program, we invite you to visit the program section on the ALA website: https://alausa.org/musu-darbiba/mes-un-latvija/labdariba-latvija/.